Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier.
MEE Rotterdam Rijnmond
Facebook Twitter
Nieuwsbrief april 2017
 
 
MEE in gesprek over kwaliteitsverbetering en innovatie
Vanuit een oprechte nieuwsgierigheid is MEE met behulp van cliënten en professionals uit het veld op zoek gegaan naar mogelijkheden om de kwaliteit van de dienstverlening te vernieuwen en te verbeteren. Door middel van mooie en open gesprekken kregen we te horen wat we al heel goed doen en waar ruimte is voor verdere (door)ontwikkeling.
Lees meer
 
MEE Rotterdam Rijnmond maakt app voor dagelijkse vragen
 
Een app waarmee je dagelijkse vragen kan stellen aan vrijwilligers. Speciaal voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. De VraagApp is vanaf september 2017 beschikbaar.
VraagApp helpt mensen die de samenleving moeilijk vinden en mensen die op zoek zijn naar flexibel vrijwilligerswerk.
Lees meer
 
Duurzaam zelfredzaam met MEE op Weg
 
Na drie jaar MEE op Weg en 350 getrainde deelnemers durft MEE te stellen dat MEE op Weg leidt tot een duurzame vorm van zelfredzaamheid. Mensen met een beperking leren weer zelfstandig te reizen met openbaar vervoer of met de fiets. Van de deelnemers heeft 78% het traject succesvol afgerond. Deze mensen reizen nu zelfstandig. In 2017 lopen er weer 100 nieuwe trajecten.
Lees meer
 
Brusjestraining Expertisepunt Autisme
Sinds kort kan het Expertisepunt autisme een brusjestraining autisme verzorgen in samenwerking met een collega uit het wijkteam.

Brusje staat voor broertje en zusje met een beperking. De training is voor kinderen met een broer of zus met autisme. Het doel van de training is dat er nu eens aandacht voor hen is. Lotgenotencontact staat centraal. Ook wordt er d.m.v. filmpjes, spelletjes, brain-blocks  (visuele psycho-educatie: hoe werkt het brein met en zonder autisme) uitleg gegeven over autisme.
Lees meer
 
 
    MEE Rotterdam Rijnmond is ISO 9001 gecertificeerd  
Website   |   Reageren   |   Mijn gegevens   |   Aanmelden   |   Afmelden