Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier.
MEE Rotterdam Rijnmond
Facebook Twitter
Nieuwsbrief maart 2017
 
 
Richard Scalzo nieuwe bestuurder MEE Rotterdam
 
Vanaf 1 augustus 2017 is Richard Scalzo (48) de nieuwe bestuurder van onze organisatie. Hij volgt Marjolijne Lewis op die in februari van dit jaar vertrok naar S&L Zorg in Noord-Brabant. In de tussenliggende periode worden de werkzaamheden voor een groot deel waargenomen door interim-bestuurder Crista Vonkeman.
 
Lees meer
 
Investeren in goede relatie tussen leerkrachten en ouders
 
Sandy van Gageldonk, Marjan Veenstra en Nienke Meindersma zijn vanuit MEE werkzaam als ouderfunctionarissen voor het Rotterdamse samenwerkingsverband PPO (passend primair onderwijs). Vanuit deze functie ondersteunen zij ouders met een kind in de basisschoolleeftijd, en soms al daarvoor, waarbij er sprake is van problemen bij het vinden of behouden van een passende onderwijsplek.
Lees meer
 
Hoe doet u gewoon normaal?
 
MEE geeft de training ‘Hoe doe ik gewoon normaal?’ aan dienstverleners en andere professionals. Onlangs gaf MEE de training aan een groep chauffeurs van RMC. Alle chauffeurs die hebben deelgenomen aan de training vonden de inhoud relevant. Het RMC, na afloop van de training: ‘De chauffeurs zijn zeer te spreken over de training die is gegeven. Ze vonden de inhoud leerzaam en interessant.'
Lees meer
 
Sociale kaart PRO dit jaar gratis voor alle wijkteams
 
Wijkteamprofessionals krijgen heel 2017 gratis toegang tot de PRO-versie van de Rotterdamse Sociale kaart. Hiermee hebben ze duizenden formele en informele organi­saties voor Wmo, Jeugd en Participatie bij de hand.

Extra's voor jou als professional in deze PRO-versie: persoonlijke aantekeningen en contactpersonen aan organisaties toevoegen en delen met je team, maken en delen van je eigen favorietenlijstjes, cliëntsessies in het keukentafelgesprek starten en delen.

Lees meer
 
MEE op Weg
Kate is 18 jaar en doet mee aan het project 'Job Academy' in het Franciscus Vlietland ziekenhuis. Haar maatje Nander leert haar zelfstandig naar haar werkplek te reizen volgens de methodiek van MEE op Weg. Kate is blij met de zelfstandigheid die zij krijgt dankzij MEE op Weg. Ze vertelt erover in een een filmpje.
kate en nander over Mee op weg
 
Buddyproject voor asielgerechtigden in Lansingerland
De gemeente Lansingerland wil de asielgerechtigden in haar gemeente op weg helpen hun draai te vinden in hun nieuwe woonomgeving en laten kennismaken met hun wijk en de
buurtbewoners. Aan MEE heeft de gemeente Lansingerland gevraagd om een buddyproject te starten.
Lees meer
 
Accreditatie trainingen MEE
MEE Rotterdam Rijnmond biedt al lange tijd basistrainingen in het herkennen van en omgaan met mensen met een (licht) verstandelijke beperking en autisme. Vele professionals in het werkveld zijn inmiddels getraind door MEE. Door deze inzet weten meer professionals mensen met een beperking te herkennen en passende ondersteuning te bieden. In 2016 is MEE gestart met de verdiepingstrainingen in de omgang met mensen met een (licht) verstandelijke beperking en autisme. De verdiepingstraining gaat verder waar de basistraining is gestopt. En sinds kort zijn deze trainingen ook geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.  
naar de trainingen
 
 
    MEE Rotterdam Rijnmond is ISO 9001 gecertificeerd  
Website   |   Reageren   |   Mijn gegevens   |   Aanmelden   |   Afmelden